Рад са одраслима

Центар за учење едукацију и развој креативности МИНА!

Налазимо се у улици Краља Петра 42/1 у Чачку.

Бавимо се неформалним образовањем, различитим видовима едукација деце и одраслих.

У петак, 22. маја 2020. године у просторијама Стартап центра Научно технолошког парка у Чачку, одржана је презентација Центра за учење едукацију и развој креативности МИНА из Чачка и Компаније „Номад село“ ДОО из Београда.

Обе фирме се баве различитим програмима за децу од научно-креативних до спортско-рекреативних. Захваљујући потписаном меморандуму, организоваће се седмодневни боравци деце у сеоским срединама, а сходно пројекту „Недеља на селу“ који је пре три године покренула компанија „Номад село“ ДОО.

О важности учења у природи у здравом окружењу, није потребно додатно говорити. Развијање дечје маште, креативности, радозналости, интересовања, првенствено је везано за природу и природно окружење.

Центар Мина постоји већ годину дана, али, у својој понуди има различите активности и радионице за децу узраста од 3 до 12 година.

Највише интересовања код деце буде креативне Монтесори радионице, радионице веселих експеримената, научноистраживачке радионице у природи, радионице орјентиринга и занимљивих задатака у природи, луткарске и многе друге.

На овај начин деца повезују природне и друштвене науке и различите законитости у природи са стварним животом.

Центар Мина и Покрет ТРИ ПЛУС су такође потписали Меморандум о сарадњи који подразумева, за вишедетне породице бесплатне програме за треће и свако наредно дете, док друго и треће имају 10% попуста на све програме.

Центар за учење едукацију и развој креативности МИНА као друштвено одговорна фирма, схватила је потребу помоћи вишедетним породицама, као и улагање у децу и њихову креативност, маштовитост и знање.

Овакве акције за децу Чачка подржали су и представници Града Чачка, као и Привредна комора РЈ у Чачку и Удружење пословних жена „Надежда Петровић.“

На основу уговора са Министарсвом просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, овом приликом подељени су и ваучери за све предшколске установе и основне школе Града Чачка за по 50 бесплатних радионица које ће Центар Мина организовати за децу нашег Града током јуна, јула и августа месеца.

У најави је сарадња и са Удружењем „Анимација“ из Горњег Милановца у циљу драматизације текстова за децу, бајки, песама и прича, као и организација заједничких тематских карневала за децу, који ће бити одржани када безбедносни услови то буду дозвољавали.

Image
Image
Image
Image